Български талант в триатлона търси финансиране, за да стигне до Олимпиадата

Българският талант в триатлона Александър Сръндев използва интересен начин, по който се надява да събере нужното финансиране за подготовка, която да го изведе до голямата му мечта – Олимпийските игри в Токио през 2020.

Александър е създал своя кампания в популярната платформа за финансиране Indiegogo. Чрез нея всеки желаещ може да го подкрепи финансово и така да даде своя принос за подготовката и за целта България за първи път да има олимпиец в триатлона.

В последните години Сръндев печели куп състезания по тиратлон и дуатлон у нас, а освен това е втори на Европейското по крос дуатлон за мъже до 23 години през 2017.

От началото на 2018, всички триатлонци започват тригодишна кампания за събиране на точки от европейски и световни състезания и Сръндев смята, че има реален шанс да си осигури квота за Пекин 2020. За целта обаче

Ето какво пише още той:

„В момента Българска Федерация по Триатлон не получава финансиране, за да може да подготви най-добрите български атлети и те да имат равен шанс като всички останали състезатели от другите страни, да премерят сили един срещу друг. За жалост първенствата, от които може да се вземат нужните точки са разпръснати из целия свят и е невъзможно без финансова подкрепа да се участва на тях!

Този проект ще бъде реализиран единствено и само, чрез намиране на финансиране. Треньорите ми помагат максимално и са ме издигнали на световно ниво, но въпреки това трябва да се наеме още екип, който да ме следи постоянно.

Интересен факт е, че българин до сега не е взимал участие в олимпийските игри и ако аз успея ще пренапиша историята!“

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори