Български колоездач на летището в Брюксел по време на атаките

Радослав Константинов все още е на летището, но за щастие не е пострадал

Известният български колоездач Радослав Константинов е преживял от първо лице ужаса на терора в Брюксел. 32-годишният колоездач е бил на летище „Завентем“ по време на взривовете, но за щастие се е измъкнал невредим.

Константинов, който участва на Олимпийските игри в Пекин, все още е на летището като се намира в салон, където са евакуирани близо 3400 пасажери и персонала на летището. В момента сградата се обхожда от сапьори.

Терористичните атаки поставят под въпрос белгийските класики

„Полицаите ни обясниха, че са намерили още една бомба, но ни успокоиха, че ще я обезвредят“, обясни колоездачът пред bTV.

Той каза, че е имало напрежение заради липсата на храна и вода, а хората искат да се свържат с близките си, но в салона, в който са евакуирани няма достатъчно разклонители и някои пътници са нервни, че не могат да заредят мобилните си устройства.

В момента Константинов се състезава за френския отбор Martigues SC-Drag Bicycles, който се спонсорира от българската компания Drag. До неделя Радослав участваше в Обиколката на Камерун, където завърши на 24-о място в генералното класиране.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори