Българска победа в първия етап на международния колоездачен тур в Слънчев бряг

С престижна българска победа започна във вторник силният международен колоездачен тур „Мемориал Димитър Янков“, който е кръг от световната купа.

Мартин Папанов от националния отбор на България спечели първия етап от морската надпревара, която се провежда в памет на известния бизнесмен, голям общественик, доайен на съвременния български туризъм и голям радетел на колоезденето в България Димитър Янков – основател на местния колоездачен клуб „Несебър“.

След отлично каране и тактика, Папанов бе най-добър по близо 100-километровото трасе от Несебър през Каблешково и Брястовец до Рудник, с финал отново в Несебър.

17-годишният казанлъчанин, който в момента тренира в КК „Лястовица“ при бившата звезда в родното колоездене Данаил Петров, завърши с време от 2:11.36 часа, на цели 7 секунди пред лидера на националния отбор на Турция – Ибрахим Доган, който остана втори.

Мартин и турчинът се откъснаха от основната група още на 58-ия километър, след премията за активност в Рудник.

После двамата бегълци методично увеличаваха преднината си пред колоната, като километри преди финала Папанов показа по-голямата си класа и финиширa пред Доган с преднина от 7 секунди.

Трети, на повече от минута, остана друг българин – Даниел Иванов от КК „Несебър“, който пресече първи от основната група финала.

Така Папанов ще облече жълтата фланелка за втория етап на морския тур, който стартира от Слънчев бряг през Ветрен, с финал в Кошарица в сряда. Дължината на трасето отново е малко над 100 километра.

Комисарят на Международният колоездачен съюз UСI – Милан Дроджик, досега е много доволен от организацията на тура „Мемориал Димитър Янков“.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори