Българин простреля британски велосипедист, пречел му на пътя

Колоездач от Великобритания е в болница, след като е прострелян в крака при сбиване на пътя Слънчев бряг – село Оризаре. Това съобщиха от ОДМВР – Бургас.

Днес, около 9.35 часа, по пътя Слънчев бряг – село Оризаре, възниква конфликт между двама велосипедисти – английски граждани, които били в средата на пътното платно и водачът на лек автомобил „Фолксваген Голф 3”, с бургаска регистрация, се опитал да направи забележка на двамата велосипедисти за това, че създават рискова пътна ситуация. Разменените между тях реплики и спречкване прераснали в сбиване, по време на което българинът успял да отиде до автомобила си, да вземе законно притежавания си пистолет „Макаров” и да произведе два изстрела във въздуха и един в крака на единия от велосипедистите.

След инцидента българинът напуснал произшествието, отишъл в дома си в с. Оризаре, откъдето се обадил Районно управление – Несебър и съобщил за случилото се. По-късно е установен и задържан дома си, като междувременно получил сърдечни проблеми и е откаран в медицинско заведение от полицейски екип.
Свидетел на инцидента съобщил на тел. 112, като незабавно към местопроизшествието се отправили полицейски служители и екип на „Спешна медицинска помощ”. Пострадалият е откаран в бургаската болница в добро общо състояние, като му предстои извършването на хирургична интервенция, а втория англичанин е откаран в УМБАЛ – Бургас за освидетелстване. 

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори