България с подобаващо представяне на най-големия колоездачен маратон в света

Автор: Цветан Близнаков

28 наши рандоньори представиха България на най-популярния бревет в света – Париж – Брест – Париж с дължина от внушителните 1230 км, който завърши преди броени дни.

Това е рекорд за всички досегашни издания. Важно е да се отбележи, че за своето участие те трябваше предварително да се класират, финиширайки бревети на 200, 300, 400 и 600 км под определеното време и то в същата календарна година – тоест в изминалите месеци от 2015 година.

Колоездачите ни се представиха блестящо в Париж-Брест-Париж като изминаха километрите доста по-рано от крайните 90 часа и се насладиха изцяло на емоциите, които предлага това събитие.

Красотата на френската провинция и подкрепата на местните дотолкова са ги впечатлили, че със сигурност ще се върнат там след 4 години, когато ще се проведе 19-тото издание на бревета. Родните ни велосипедисти бяха облечени с еднакви екипи, които се отличаваха с красивия си дизайн и представляваха атракция за всички останали участници.

Всички успешно завършиха дългата дистанция, единствено най-възрастният ни представител – 80-годишният Стефан Бахаров нямаше късмет и въпреки че стартира много добре и имаше шанс да завърши за под 80 часа, падна на 2 пъти и не можа да продължи.

Добрата новина е, че въпреки несгодите на част от групата, за които ви писахме, след като откраднаха колелата им, все пак с подкрепата на останалите сънародници, решиха да стартират, макар и с велосипеди, които не са пригодени за подобно екстремно каране. Двама го направиха с градски велосипеди, а другите – с шосейни велосипеди от най-нисък клас, за което можем да адмирираме ентусиазма им и да ги поздравим. За всички това беше голямо препятствие, което обаче по никакъв начин не успя да ги пречупи, а добрата им физическа подготовка си пролича в последствие. След като се завърнаха в родината, те са твърдо решени да търсят отговорност от виновниците и да не оставят тази неправда ненаказана. Надяваме се да успеят и ще им помогнем с всичко, което можем.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори