България с нови 3 шампионски титли на Балканиадата на писта в Пловдив

Нови 3 шампионски титли спечели България във втория състезателен ден на Балканското първенство по колоездене на писта за младежи и мъже „Елит“ в Пловдив.

В герой за нашите национали се превърна Радослав Константинов, който извоюва два златни медала в престижните олимпийски дисциплини „издръжливост по точки“ и „омниум“.

Още една титла добави спринтьорът Мирослав Минчев – на 1000 метра от място, с което той взе достоен реванш от основния си конкурент – силния румънец Норбет Забо, който предния ден го победи в спринтовата дисциплина 200 метра бързина.

Националите в състав: Николай Станчев, Радослав Константинов, Мирослав Минчев станаха вицешампиони в отборния спринт, след силния тим на Румъния.
В дисциплината „издръжливост по точки“ при мъжете голяма битка падна между Радослав Константинов и националът на „Цар Симеон 1898“ Николай Генов, който ден преди това беше спечелил шампионската балканска титла и златния медал в дисциплината скрач.

©2018 Anastas Tarpanov

По-големия опит на Радо, който е световен шампион на Световното първенство за мъже в Кейптаун, си каза думата и бургазлията измъкна златото, а вицешампион стана Генов. Трети остана звездата на турския национален отбор Огюзхан Тирияки.

Само една точка в повече донесе шампионската титла на Константинов и в „омниум“-а, където Генов отново остана втори със сребърния медал. Младият 20-годишен пловдивчанин обаче заслужава само похвали за зрялата си езда, отлична тактика и силен финален спринт, които в бъдеще със сигурност ще му носят още медали и титли.

„Много съм доволен от успеха в Пловдив, той е много ценен за мен. Знаете, че аз съм повече шосеен колоездач и трябваше да пренастройвам изцяло велосипеда си, техниката и тактиката специално за този шампионат, коментира Радослав Константинов. „Състезавам се в първенството на Франция и там всяка седмица имам силни състезания, всеки ден карам по 200 км на тренировка и затова за мен „по-дългите“ дисциплини на писта са ми повече по вкуса. Иначе стана страхотно състезание на този прекрасен колодрум в в Пловдив. Поздравления и за организацията“, допълни състезаващият се за френския „Мартиг“ българин.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори