България е шеста в производството на велосипеди в Европа

България е шеста сила в производството на велосипеди сред всички държави в Европейския съюз. Това става ясно от статистическите данни за 2012 година на Асоциацията на европейските производители на велосипеди Colibi.

В този период в страната ни са произведени 837 хиляди велосипеди, което ни отрежда престижната шеста позиция сред всички страни в ЕС, а делът на българските колела от всички произведени в ЕС е 7.8%.

Както вече ви информирахме, продадените велосипеди в България в същия период са 62 хиляди, което значи, че огромна част от колелата българско производство са изнесени за други европейски страни – поредно доказателство за високото ниво на българските фирми в бранша.

2012 EUROPEAN BICYCLE PRODUCTION (EU 27)

Лидер в класацията е Германия с произведени 2,211 милиона велосипеди за 2012. Над 2 милиона са произведени и в Италия, следват Полша (1,076 млн.), Холандия (900 хиляди), Франция (850 хиляди) и България!

2012 EUROPEAN BICYCLE PRODUCTION (EU 27) 3

При производството на части и аксесоари за велосипеди България е в средата на класацията с дял от 10 милиона евро.

2012 EUROPEAN BICYCLE PARTS & ACCESSORIES PRODUCTION 1

Velocafe.bg
  • Мария бъчка

    Търся колело с три колелета, 2.как да разхождаме баба, до парка рекичката?! Троябва ни това, каксе казва по български , кош, кошче, немски , дански, и холандски гледах вече,
    Ще прзгледам сега, по сновно вашата съраница. М.б.

Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори