Българче спечели елитно шосейно състезание в Германия

Чудесен международен успех записа младият и талантлив колоездач на КК Загорец 1880 Габриел Грозев.

Той спечели силно състезание в Германия, в което се пребори с конкуренцията на над 80 момчета от Германия и Полша в категория до 15 години като финишира с 25 секунди пред втория.

Грозев е в Германия заедно с още няколко талантливи български колоездачи, които получиха възможност да прекарат един месец там и да тренират, и да участват в различни състезания.

Именно надпреварата в германския град Гера бе първата по време на лагера на талантите. Освен Грозев, в Германия са още Мартин Маринов от Янтра Исполин, както и Даниел Тодоров, Стефан Христов и Ивана Тонкова от Drag.

Трасето за състезанието в Гера е било 30 километра и е било доста тежко като за момчета, със средна скорост над 43 км/ч.

През цялото време е имало множество атаки, но в последните километри Габриел и представител на домакините предприемат атака и се откъсват напред. Малко преди финала обаче Грозев на свой ред се откъсва от конкурента си и завършва с 25 секунди преди него в първото си международно състезание. Даниел Тодоров е 23-и, Мартин Маринов 28-и, а Стефан Христов 39-и.

Българските таланти продължават с тренировките и състезанията в Германия, а кулминацията на престоя им ще бъде участие в четиридневната Обиколка на Берлин в края на август.

Grozev-Gabriel

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори