Бруни спечели битката с Гуин в световното в Андора

В периода 31.08 – 06.09 в Андора се проведе Световното първенство по планинско колоездене на международния колоездачен съюз. 

Най-интересната част беше в категорията спускане, където при дамите безапелационна победа взе Рейчъл Атертън, която преодоля трасето за 5:10 мин. За нея това е шеста поредна световна титла, с което доказа, че е най-добрата жена в спускането в последните години. Вижте видео от нейното спускане:

Другата много оспорвана и интересна категория беше спускането при мъжете. Първият, който даде време под 4:30 мин. беше Майкък Хана от Австралия. Времето му обаче беше подобрено с три секунди от Майк Джоунс от Великобритания, който предвкусваше победата, преди южноафриканската машина в спускането Грег Минаар да подобри времето му с четири секунди! 

Оставаха петима спускачи след Минаар, които можеха да вземат титлата във финала в неделя. Първо Гий Атертън /Великобритания/, който защитаваше титлата си, претърпя падане и не стигна до подиума.

Но след това дойде ред на Лоик Бруни. Младият французин показва огромни умения последните години, но така и не се беше докопвал до почетно място на подуима досега. Със спускането си той подобри времето на Минаар с две секунди, но оставаха още двама колоездачи след него. Трой Боснан показа добро каране, но остана шести и не успя да подобри времето на Бруни. Оставаше само Аарън Гуин – световният шампион в спускането.

Гуин започна много силно своето спускането, но претърпя падане по средата на трасето и в крайна сметка титлата при мъжете остана при Бруни.

Пълно класиране:

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори