Великобритания оглави Световната купа след първия старт за сезона

Великобритания оглави класирането в Световната купа след първия старт за сезона в Манчестър. Домакините обаче бяха изпреварени от Германия в класирането по медали след вълнуващия трети ден на надпреварата.

Ема Трот доказа статута си на суперзвезда като си осигури победа в женския омниум със страхотно каране, но в женския кейрин над всички бе германката Кристина Фогел. Роберт Фьорстеман донесе друго злато за Германия в мъжкия спринт, а канадката Лаура Браун бе първа в състезанието по точки при жените. Андреас Мюлер (Австрия) пък бе над всички в мъжкия скрач.

Трот грабна втория си златен медал в Манчестър, след като победи и в отборното преследване в петък. Британката бе едва шеста след първия ден в надпреварата, но с второто си място в индивидуалното преследване и първото в скрач, поведе в класирането, а крайната победа дойде с успеха в последния часовник. Трот завърши с 19 точки, втора бе Джилиан Карлетън (Канада) с 24, трета Лори Бертон (Франция) с 26.

Фогел си осигури трето злато в Манчестър, след като преди това спечели отборния спринт и женския спринт. В кейрин тя победи Ребека Джеймс (Великобритания) и Санди Клеър (Франция).

Роберт Фьорстеман бе над всички в спринта, в който британските спринтьори се изложиха тотално. Джейсън Кени остана едва 24-и, а съотборникът му Мат Кремптън се справи малко по-добре, но бе победен с 2:0 от Нийсен Филип от Тринидад. Той срещна Фьостеман на финала, а германецът се справи с 2:0. Австралиецът Шейн Перкинс стигна до бронза.

Следващата надпревара от Световната купа, която ще се състои от три състезания, ще бъде в началото на декември в Мексико, а се очаква Южна Африка да посрещне третия кръг през януари 2014.

 

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори