41-годишна австралийка подобри едночасовия рекорд при жените

Бриджи О’Донъл счупи рекорда за най-много изминати километри на писта в рамките на един час в петък, постигайки резултат от 46.882 километра на Супер-дром в Аделаида.

41-годишната колоездачка демонстрира контролирано каране, за да победи поставения през септември рекорд на Моли Шафер Ван Хоувелинг с 608 метра. Освен това О’Донъл счупи и австралийския рекорд от 43.501 км, поставен от Ана Уилсън преди цели 15 години.

„Невероятни сте, никога не съм карала толкова бързо преди и нямаше да успея без всички вас“, заяви развълнуваната О’Донъл пред екзалтираната публика в Аделаида.

О’Донъл, която е бивша шампионка на Австралия в бягането по часовник, бе изминала 250 обиколки след 30 минути – точно по план. На 50-ата минута бе с една обиколка аванс и въпреки че в последните 10 минути забави темпото си, имаше достатъчно аванс, за да подобри рекорда.

Подобно на рекорда при мъжете, при дамите също има подновен интерес към постижението, след като бе позволено за опитите да бъдат използвани модерни велосипеди.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори