Този уикенд София ще е домакин на бревети, подходящи за всеки

В Събота и Неделя ще се проведат бревети, стартиращи от столицата.

През първия ден ще има 300-километров бревет, подходящ за по-опитни колоездачи, които могат да изпитат нивото на подготовката си. Маршрутът е осеян с поредица сериозни изкачвания, като стартира от езерото Ариана и преминава през Ярема, Костенец, Мухово (язовир Тополница), Оборище, Панагюрище, Стрелча, Копривщица и обратно към София по Подбалканския път, през с. Мирково. Общата положителна денивелация е 3729м. През годините е имало случаи, в които и добри катерачи са се отказвали. Така че успешното му завършване не е толкова лесно постижимо от всеки. Но природата ще ви се отплати с много красиви гледки, ако все пак успеете да го изминете целия.
Маршрут

R8164075

На следващия ден пък в 8:00ч. сутринта от Лукойл Божурище стартира 210км дистанция до Земенския манастир, която е подходяща дори за по-начинаещи колоездачи. Общата положителна денивелация е 2000м, като основно изкачванията са концентрирани в началото и края. Другите леки изкачвания са над с. Земен към манастира и около язовир Лобош. През останалите километри теренът е изцяло равнинен.
Маршрут

Повече информация можете да намерите на събитието във Фейсбук.

Ако не сте карали толкова много досега и не си вярвате достатъчно, но искате да го направите, нашият сътрудник Цветан Близнаков сформира група, в която можете да се включите и ще ви помогнете да го постигнете.

За целта можете да погледнете във Фейсбук събитието

R8164100

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори