Бревет за сериозни катерачи ще се проведе в Искърското дефиле тази неделя

София като най-голям град логично увеличава домакинствата си за бревети и на 11 Септември ще се проведе новият в календара на Българската федерация по туризъм бревет със статут SR, който отличава тези с особено голяма положителна денивелация от останалите бревети.

Организаторите от Колоездачен клуб VELOCITY са го озаглавили SR200 Приключенско дефиле. Впускането в него наистина ще е изключително приключение, тъй като освен всички хълмове по Искърското дефиле, всеки участник ще трябва да изкачи 4 големи височини със сериозен наклон, съответно – Заноге, Бов, Лакатник и Миланово. Което от друга страна ще предостави на всички невероятни гледки, красива природа и кристален въздух при всяко отбиване от главния път.

Този бревет би накарал дори най-сериозните колоездачи да изпитат своята издръжливост и подготовка.

brevet-iskar2

Стартът е в 7:00ч. на 11 Септември 2016г. от езерото Ариана. Дължината на трасето е 207км с 3127 м изкачване

Всеки желаещ може да се запише във формата. 

Повече информация за събитието може да се намери във Фейсбук 

Цветан Близнаков

Цецо е един от най-запалените шосейни колоездачи. Той използва всяка свободна минута, за да кара из пътищата на България, а през уикенда рядко ще го откриете в София. Голямата му страст са бреветите, като още в първата си година мина всички бреветни дистанции от 200 до 1200 км, а през 2015 изпълни една своя голяма мечта. Той участва в най-популярния бревет в света – Париж-Брест-Париж и в рамките на по-малко от 80 часа измина внушителните 1230 км. Цецо пише статии, с които има една-единствена цел – да запали колкото се може повече хора да карат колело и да осъзнаят, че всеки може да стигне до неговите постижения, нужни са само желание и любов към спорта.

Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори