Последният бревет за годината – „Алекси Николов 200 км. – зима” 2015

Колоездачен клуб „Одесос“, с подкрепата на Колоездачен клуб „Варна“, Общността на българските коломаратонци и Българската федерация по туризъм организират последния официален бревет за годината „Алекси Николов 200 км. – зима” 2015 по маршрута Варна- Ветрино – Арковна – Старо Оряхово – Варна. Дистанцията за преминаване е 213 км., с обща денивелация 1868 м., за максимално допустимо време от 13.30 часа.

Стартът е на 5 декември – събота, 7:30 ч. от Катедрален храм „Св. Успение Богородично“ в центъра на Варна.Финалът е пред Хотел „Бриз-3“, местност „Долна Трака“, бул. „Княз Борис I“. Маршрут:
http://www.openrunner.com/index.php?id=5425234
http://www.mapmyride.com/routes/view/922016215

1. Условия за участие
Регламент АСР, Член 2: “В тези бревети може да участва всеки рандоньор, който е член или не на някакъв клуб, дружество или федерация и има застраховка. Непълнолетни се приемат след като представят разрешение от родителите, което освобождава АСР и дружествата – организатори от отговорност, както и медицинско удостоверение за годност, издадено преди не повече от 6 месеца.“ Съгласно разпоредбите на БФТ и МФВС, освен медицинско се изискват още и застраховка „Злополука за спортисти” с минимално покритие 1000 лв., както и носенето на каска през цялото време на движение. Съгласно ЗДП велосипедистите трябва да разполагат със светлини и отражателна жилетка.

Записване на участниците. Он-лайн : https://docs.google.com/spreadsheets/d/ … edit#gid=0
Организаторът потвърждава заплащането на стартовата такса и резервациите за нощувка, както и редовността на участниците според данните от он-лайн картотеката . При групово записване на клубове, представител на тези клубове изпраща списък на участниците и превежда необходимата сума със съответната отстъпка. За картотекирани участници, представител на съответния клуб може да гарантира плащането на стартовата такса, а точната сума да се донесе преди старта.

Регистрация на участниците. Провежда се от 20 до 21 ч вечерта преди старта на основното място за нощуване – хотел „Бриз-3”. Състои се от инструктаж, показване на застраховка и медицинско, проверка на велосипеда, заплащане на стартова такса и получаване на стартов пакет. По изключение се допуска явяване направо на старта, но само след предварително записване, включващо заплащане на стартова такса и изпращане на сканирано копие на медицинско и застраховка, както и снимка на оборудваните според изискванията велосипед и ездач. Велосипедът се проверява за състояние на гуми, спирачки и фарове, наличие на каска и отражателна жилетка.
Стартова такса:
8 лв./ 6 лв. – до 20,00 часа на 03.12.2015 ;
12 лв./ 8 лв. на 04.12.2014
16 лв./ 12 лв. сутринта преди старта /само с точно приготвена сума. Стартов пакет – на старта.
* -25% за клубове – членове на БФТ /редовни към 2013 г./ или представени с 10 и повече участника
Възстановяване на стартовата такса при неучастие:
1. Неучастие, инициирано от организатора /напр. анулиране на старт/ – 100%
2. Неучастие, инициирано от участник: – 100%, ако неучастието е заявено до 1 седмица преди старта,
– 50%, ако неучастието е заявено до 60 часа преди старта.
Стартовата такса включва:
1. Съдийска кола по трасето, която оказва техническа и логистична помощ на контролите;
2. Стартов пакет: бреветна карта, подробно описание и карта на маршрута;
3. Подкрепителни пунктове на някои явни и тайни контроли;
4. Резервация на места за спане.
Резервация нощувки. Прави се от организатора при платена стартова такса. Хотел „Бриз-3“ предлага нощувки на цени от 17 лв. на човек в двойна стая, 15 лв. на човек в тройна стая и 23 лв. в единична стая. Вила „Мария“ нощувки на цена от 28 лв. за легло с включена вечеря и закуска.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори