Братаница

Назаем от hiperturshia.com

Автор на описанието на маршрута: Красимир Великов

Стара планина: разделя България на Северна и Южна. На запад се простира до реките Търговишки Тимок и Височица, а на изток, при нос Емине достига до Черно море. Най-високият връх на Стара планина е връх е Ботев – 2376 м. От планината извират реките Лом, Огоста, Янтра, Русенски Лом, Камчия.

Братаница:  „по билото, освен много и красиво, друго кой знае какво няма… има по пътя дотам и надолу. Която и от двете пътеки да си изберете (т.е. да обърнете трака в обратна посока), все ще ви е трудно в началото (бутане), тегаво към края (носене) и екзалтирано при спускането. Единственият минус на това каране е, че е толкова кратко надолу!
Така посочен, тракът катери по широка и блажна пътека, по която някой може и да пробва да върти (много трудно). След като се съберат с черния път от изток, до Маршаловата поляна карате даже и малко надолу, а след това започва финалното носене до билото.Хубавото на прага Козница е, че могат да се направят различни по дължина кръгови маршрути, които покриват целия район от Антон до Розино! „
 
Ниво: средно
 
Дължина: 12,04 км., Денивелация: изкачване- 1,066 м., спускане- 1,069 м.
братаница
братаница профил

За още интересни маршрути във Витоша и други планини, посетете http://www.hiperturshia.com/pismena-Routes+in+Bulgaria-29.html или прочетете другите ни статии в секция „Маршрути“.

* „ВЕЛОКАФЕ БГ“ ООД не носи отговорност за съдържанието, точността и коректността на описанието, gps-следата и състоянието на маршрута. Съветваме колоездачите да не надценяват уменията си и да избират подходящи за нивото им пътеки в планината. Ако имате някакви корекции или забележки по отношение на маршрута, нашишете го като коментар под статията или ни пишете на info@velocafe.bg

Гост автор
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори