Брадли Уигинс създава собствен колоездачен отбор през 2015

Отборът ще бъде континентален и ще носи името WIGGINS

Брадли Уигинс потвърди, че ще създаде собствен колоездачен отбор за финалната част от своята кариера. Това ще се случи след края на договора на Сър Брадли със Sky, който е до април тази година.

Отборът на Уигинс ще бъде континентален и ще носи неговото име – WIGGINS. Детайли около велосипедите на отбора, дизайнът на екипите и другите доставчици ще бъдат разкрити през пролетта, заедно с календара на отбора в пистовите и шосейни състезания във Великобритания.

В тима ще присъстват много британски колоездачи като Анди Тенант, Оуен Дул, Марк Крисчън, Джон Дибън, Стивън Бърк, Дейниъл Патън, Майк Томпсън и Иън Патън.

Шампионът от Tour de France 2012 се надява да участва в отборното преследване на писта на Олимпиадата през 2016. Ако той спечели осмият си олимпийски медал в Рио, Уигинс ще се превърне в най-успешния британски атлет в историята на Олимпийските игри.

Британецът призна, че ще се опита и да подобри едночасовия рекорд. „Колоезденето ми даде всичко. Сега искам да изградя нещо, за да вдъхновя децата и да достигна до всички тези хора, които са извън спорта. Моето послание е просто: Ако аз мога, тогава и вие можете“, сподели Уигинс в изявлението си, относно новия отбор.

„Мечтаех за едночасовия рекорд откакто бях момче. Всеки може да се пробва и да се премери с най-добрия в света. Виждаме, че популярността на колоезденето расте през последните няколко години и искам WIGGINS да вдъхнови нова генерация колоездачи.“

До края на април Уигинс ще се състезава за Sky като основната му цел е участието на Париж-Рубе.

От Sky пък потвърдиха, че ще подкрепят Уигинс в бъдещите му начинания, сред които и новия отбор: „Брадли написа една от най-великите истории в британския спорт през последните 10 години. Той е истински шампион и вдъхновение за милиони. Преживяхме много заедно и за мен е лична привилегия да съм работил толкова отблизо с него както на пистата, така и на шосето“, сподели шефът на тима Дейв Брейлсфорд.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори