Брадли Уигинс ще атакува едночасовия рекорд на 7 юни

 

Опитът на Сър Брадли Уигинс да подобри едночасовия рекорд на писта ще се проведе на 7 юни на Лий Валей ВелоПарк – велодромът, който прие състезанията на писта от Олимпиадата в Лондон през 2012-а.

Уигинс официално приключи кариерата си в Sky с участието на Париж-Рубе, където завърши 18-и. Сега той ще концентрира вниманието си върху едночасовия рекорд, който в момента е притежание на Роън Денис с изминати 52.491 километра за 60 минути.

Световният шампион в индивидуалното бягане по часовник ще участва в избрани шосейни състезания в подготовката си като вече ще представлява създадения от самия него Континентален отбор WIGGINS.

„Мечтаех за едночасовия рекорд, откакто бях момче. Всеки може да се пробва и да се премери с най-добрите в света. Виждаме, че популярността на колоезденето се увеличава в последните няколко години и искам WIGGINS да вдъхнови нова генерация от колоездачи“, сподели Сър Брадли, когато обявяваше своя отбор през февруари.

Това ще бъде пети опит за подобряване на рекорда тази година като освен успеха на Денис, неуспешни опити направиха Джак Бобридж, Томас Декер и Густав Ларсон. Алекс Даусет също ще се пробва на 2 май, след като счупи ключица и трябваше да отложи опита си, насрочен за 27 февруари.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори