И Брадли Уигинс се закани на едночасовия рекорд

Потвърдено е! Сър Брадли Уигинс ще се опита да подобри едночасовия рекорд през юни следващата година. Британецът разказва, че за него това ще бъде нещо, което ще го кара да става от своето легло през зимата.

През септември тази година Йенс Фойгт стана първият човек, който измина за един час разстоянието от 51.115км. за да победи предишния рекорд от 49.7 km., съобразявайки се с разпоредбите на UCI. Уигинс, който спечели тази година индивидуалното бягане по часовник на световното първенство в Испания, разказа, че счупването на рекорда навръх 43-тия си рожден ден Фойгт, е било страхотно вдъхновение за британеца!

„Бях малко изненадан от решението на Йенс да го се прицели толкова високо, но това, което той направи, беше фантастично и напълно заслужено“, каза Уигинс, според когото карането на Фойгт ще постави нова ера в рекордите на едночасовото каране на писта.

Уигинс разказа, че именно това е насърчило Фойгт да отиде и да постави нов рекорд в спорта. Той добавя, че все някой е трябвало да го направи първи, а това сега е много по-реалистична и постижима цел, в сравнение с времената на Крис Бордман.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори