Бухани спечели втория етап в Пекин

Насер Бухани (FDJ) завоюва победата във втория етап на Обиколката на Пекин с отличен финален спринт в Янкинг. Французинът без проблеми се справи с втория Роберто Ферари (Lampre-Merida) и третия Мичел Докър (Orica-GreenEdge), за да се поздрави с 10-а си победа за сезона.

Argos-Shimano и Orica-GreenEdge се опитаха да контролират случващото се в лидерската група в последните километри, но в крайна сметка подкрепата на само един човек – Доминик Ролен, бе достатъчна за Бухани да завърши първи.

Ролен изведе перфектно Бухани в последния километър и така даде възможност на своя съотборник да се изстреля мощно пред всички в последните 500 метра. Ферари опита да го настигне, но усилията му бяха достатъчни само за второто място, докато зад него Докър, Мати Брешел (Saxo-Tinkoff) и Алесандро Петаки (Omega Pharma-QuickStep) се бореха за следващите позиции.

„Беше трудно, но имам добър отбор около мен, който ми помогна да се върна след всяко изкачване, а Доминик Ролен ми помогна много на финала“, заяви Бухани. „Победата ми в Париж-Ница по-рано през сезона със сигурност бе голяма, тъй като там взех жълтата фланелка, но тази победа е добра. Всяка победа е добра.“

Лидерът след първият етап Тор Хусховд завърши 27-и във финала и така остана втори в генералното класиране, с еднакво време с новия лидер Бухани.

Максим Буе (Ag2r-La Mondiale ) се изкачи на трето място с пасив от една секунда, след като събра 9 секунди времеви бонуси с престоя си начело на групата през голяма част от днешния ден.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори