Борислав Йорданов постави нов рекорд на „Ком-Емине“ с колело!

Борислав Йорданов постави нов рекорд за скоростно преминаване на маршрута „Ком-Емине“ със собствени сили – 3 дни, 9 часа и 1 минута!

Той премина трасето с дължина над 600 км с велосипед, тръгвайки в 9:00 ч. на 1-ви август от връх Ком и финиширайки на нос Емине в 18:01 ч. на 4-ти август.

Рекордът беше поставен по време на т.нар. *Велоносен поход, чиято цел не беше само спортното постижение, но и повдигане на темата за нуждата от повече обособени и поддържани веломаршрути в България. Според Борислав и екипа на похода, „Ком-Емине“ – най-дългият пешеходен туристически маршрут в България, може да се превърне и във велосипеден, както и да се маркира от начало до край като такъв.

В дните от 1 до 4-ти август беше показано нагледно, че темата е важна, че има нужда от подкрепа, както и че маршрутът има голям потенциал. Доказателство са опитите за различни пешеходни рекорди, които стартираха почти едновременно с този на Борислав.

Подкрепа за каузата показаха много хора от цяла България, като част от тях се включиха и в етапи от самия поход. Те караха и носеха колелата си по билото на планината заедна с Борислав, като за най-тежкия участък (върховете Амбарица, Голям Купен и Ботев) се включиха и няколко скороходци.

„Екипът иска да благодари на всички, които подкрепиха Велоносен поход и неговата кауза; всички, които бяха с Борислав в планината и го подкрепяха; хората, които се включиха в кампанията в социалните мрежи и публикуваха свои снимки с вдигнати колела и хаштаг #velonosenpohod; всички партньори и спонсори на кампанията, както и на всички хижари и хора в планината, които ни оказаха съдействие!“

Velocafe.bg
  • Борислав «Борха» Борисов

    Браво на Боби за успешното преминаване на трасето, а също и за постижението. 🙂

Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори