BMX шоу по време на „Спортувай в твоя град“ (снимки)

Навръх 24 май, Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, в центъра на София се проведе един истински спортен празник.

Инициативата Urban Kings „Спортувай в твоя град“ събра солиден брой участници, които се включиха в няколко вида спорт, типични за градската среда – баскетбол 3х3, скейт, блейд, лека атлетика, катерене и БМХ.

На мястото на събитието, Борисовата градина, имаше и много хора, дошли да наблюдават случващото се, а настроението бе отлично и всички бяха доволни от случващото се.

Едно от първите състезания за деня бе по планинско колоездене, което се проведе в рамките на парка. За съжаление не стигнахме навреме за него, така че може да ви покажем само снимки от награждаването на призьорите.

След това логично насочихме вниманието си към момчетата в БМХ надпреварата. Организаторите се бяха справили отлично и им бяха осигурили перфектни съоражения, за да могат да демонстрират качествата си. А те определено имаха такива. Станахме свидетели на феноменални трикове, а най-приятното беше, че участниците се окуражаваха и дори сами трябваше да определят победителя помежду си.

 

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори