БКС: Въпреки финансовите затруднения, изпращаме колоездачи на Европейското

Двама български колоездачи ще представят страната ни в категория Мъже Елит на Европейското първенство на шосе, което започна в сряда във Франция.

Както ви бяхме информирали, първоначално нямаше български състезатели, записани за надпреварата. В последствие обаче от Българския колоездачен съюз са взели решение да изправят двама родни представители „независимо от финансовите затруднения“.

Става дума за състезателите на КК „Несебър“ Александър Алексиев и Евгени Балев, които бяха най-добре представилите се българи в Обиколката на България.

Алексиев ще участва в часовника и в общия старт на шосе, а Балев в старта на шосе.

Освен двамата, на Европейското има още един българин. Става дума за младия талант Петър Стоянов, който вече взе участие в бягането по часовник при младежите, където завърши с 34-о време от 54 участници.

Ето и пълният текст на съобщението в официалния сайт на БКС:

От БКС Ви информираме, че независимо от финансовите затруднения  български състезатели ще участват на Европейското първенство по колоездене във Франция от 14 до 18 септември 2016 година.Това стана възможно благодарение на личните усилия на Президента на БКС, г-н Евгений Димитров, както и служителите на БКС и активното съдействие на Колоездачен клуб „Несебър“.

Състезателите, които ще участват са:

1.Петър Стоянов – юноши старша възраст/клубен отбор-„Изорекс“ Белгия/-бивш състезател на КК“Несебър“, понастоящем ученик в спортно училище по колоездене в Белгия със съдействието на ръководството на КК“Несебър“

ще участва в дисциплините индивидуално по часовник и общ старт

2.Александър  Алексиев – мъже ЕЛИТ/клубен отбор-„Несебър Шокблейз“/

ще участва в дисциплините индивидуално по часовник и общ старт

3.Евгени Балев – мъже ЕЛИТ/клубен отбор-„Несебър Шокблейз“/

ще участва в дисциплината общ старт

 

С уважение:    Ген.сек.на БКС –Веселин Михайлов

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори