Българска колоездачна лига с покана към всички клубове и вело деятели

В последните няколко години в българското планинско колоездене се създаде истински календар с предварително насрочени състезания. Те бяха обединени в „Българските колоездачни серии“, зад които пък стои организация, наречена Българска колоездачна лига (БКЛ).

Тя стартира през 2015 година с целта да преодолее проблемите с организирането на състезанията, свързани с продължаващите неуредици в Българския колоездачен съюз.

Целта на БКЛ не е да замества БКС, а да обедини всички клубове, организатори на състезания и други вело събития за взаимопомощ и създаване на общ спортен календар, както и физически лица, които помагат дейността.

На 18 януари Българската колоездачна лига ще проведе своето Общо събрание, а в тази връзка от БКЛ отправят покана към всички клубове и физически лица, които биха пожелали да станат членове на сдружението, да се присъединят към него.

Ето и съобщението:

Уважаеми приятели и колеги,

Обръщаме се към вас с покана за взаимопомощ и сътрудничество.

Както голяма част от привържениците на планинското колоездене знаят, през последните няколко години календарът със събития се обединява около Българска колоездачна лига (БКЛ), под името Български колоездачни серииwww.race-series.com

Ние от Българска колоездачна лига имаме за цел да подпомагаме развитието на колоезденето в България във всичките му форми. Започнахме от планинското колоездене, обединени около идеята през 2015 г., защото то е нашата страст и желаем да спомогнем за устойчивото му развитие, независимо от перипетиите, през които преминава.

За изминалите няколко години успяхме с общи усилия да обединим състезателните мероприятия в общ календар. За пръв път от възникването на планинското колоездене, в България има състезателен календар, който е готов от предходната година и до голяма степен съобразен с всички мероприятия в България и с по-мащабните в чужбина.

Дружно доказахме, че общите усилия оказват силно положително влияние върху развитието на спорта като цяло. През този период се организираха и множество детски мероприятия, които спомагат за пробуждане на интереса у подрастващите.

Наша основна цел е да се разрастнем и да обхванем всички видове колоездене чрез приемането на нови членове, развиващи колоездачния спорт. Тези членове може да са физически или юридически лица, които са готови да съдействат за постигането на целите на Българска колоездачна лига.

С настоящата покана се надяваме клубове, развиващи всички видове колоездене, да ни подкрепят и заедно да разширим обхвата и потенцала на БКЛ. Клубовете, имащи желание да станат част от нас, могат да вземат участие в предстоящото Общо събрание на БКЛ, което ще се проведе на 18.01.2018 г. с начален час 13:30  на адрес ул. “Княз Борис” No.73, зала 73.

За членство в БКЛ е нужо да се попълни молба-декларация и да се заплати годишен членски внос 50 лв. Членският внос може да се внесе до края на 2018 г. Молбата, устава на сдружението, покана за провеждане на ОС и презентация за постигнатото до началото на 2017 г. можете да намерите тук.
Попълнената молба декларация трябва да се изпрати до председателя на Управителния Съвет на БКЛ на адрес
anton_nastev@yahoo.com

 

С уважение,

Председател на УС на БКЛ

Антон Настев

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори