Бивш световен шампион до 23г. почина на 31

Бившият световен шампион по шосейно колоездене до 23 години Дмитро Грабовский е починал в следствие на сърдечен удар само на 31 години.

На украинеца бе предричано бляскаво бъдеще, но той не съумя да оправдае очакванията и имаше кратка професионална кариера.

Грабовский е роден в Симферопол, Украйна и попадна под прожекторите с победата си в състезанието до 23 години на Световното първенство през 2005. В същата година той спечели и европейската титла в бягането по часовник.

Година по-късно той подписа професионален договор с Quick-Step-Innergetic, където прекара 2 години преди да премине в отбора на ISD-Neri през 2009 за нов двугодишен период.

Той обаче не демонстрира очакваните постижения, а през 2010 открито призна, че се бори с алкохолна зависимост. Украинецът сподели, че на два пъти е бил близо до самоубийство като обаче категорично заяви, че не е взимал наркотици.

Доброто му представяне на Тирено-Адриатико през 2010 даде сигнали, че Грабовский се завръща към добрите дни, но тежък инцидент на тренировка няколко месеца по-късно сложи край на сезона му. През 2011 той се смъкна на Континентално ниво с отбора на ISD-Lampre, а това бе и последната му година в професионалното колоездене.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори