Бивш участник на Тура спечели третия етап до Елена, Спас Гюров е втори

Французинът Реми Ди Грегорио от тима на Martigues спечели третия етап от Обиколката на България – 140 километра от Казанлък до Елена. Добрата новина за нас пък е второто място на Спас Гюров от отбора на Несебър. Третото място завоюва Михайло Кононенко от Kolss.

Ди Грегорио определено е най-известното име в Обиколката като в кариерата си е участвал на няколко пъти в Тур дьо Франс и е бил част от отбори като Astana и Cofidis. През тази година той се състезава за Martigues и очевидно има амбиции да спечели Обиколката на България.

Спас Гюров обаче се представи отлично и караше рамо до рамо с французина, който в крайна сметка го изпревари в последните метри със спринт. Времето на двамата бе 3 часа, 14 минути и 22 секунди, а третият Кононенко завърши на 2 минути и 20 секунди зад тях.

1236572_161276370733057_153350260_nСпас Гюров (номер 161)

Третият етап, който премина през бе доста тежък за колоездачите като включваше доста изкачвания и спускания, а падания по трасето не липсваха.

Призовата тройка в днешния етап всъщност зае и първите три места в генералното класиране. Победителят Ди Грегорио облече жълтата фланелка за лидер, а Спас Гюров е втори на 4 секунди зад него. Трети е Кононенко с изоставане от 2 минути и 26 секунди.

Победителят в днешния етап Ди Грегорио облече и жълтата фланелка за лидер в генералното класиране. Спас Гюров пък се изкачи на второ място, с 4 секунди изоставане от французина.

Утре от 12.30 часа е четвъртият етап Елена – Бургас с дължина 187 километра.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори