Третото издание на велосъстезание БАЙКанджии – в края на май

На 27 май 2017 г. в град Априлци ще се проведе третото издание на велосъстезание БАЙКанджии!

Красивата гледка към Ботев, Марагидик, Купените, зелените поляни, буковите гори, китните стари махали ще ни очакват и тази година!

Организаторите от Тур клуб РеМарк и Младежки клуб по пешеходен и вело туризъм обещават интересно трасе, готини награди, изнанади за всички и най-важното – весел уикенд в Априлци, част от район Балкания!

Как да участвате? Регистрирайте се на https://drace.bg/bg/event/85  до 24 май!

Дължината на маршрута е 39 км, а трасето е подходящо и за по-начинаещи велосипедисти.
Важно – ще има лека промяна в маршрута, за да се избегне голямата кална баня, която се получи миналата година.

Освен това отново ще има купон след финала в събота вечер в х-л Тихият кът, този път с концерт на живо на групата Faded Square.

Какво ви трябва за състезанието? – колело, подходящо за планински терен, каска и приключенски дух..

Повече за трасето:

И тази година ще има няколко промени, както и няколко километра повече, но това няма да увеличи трудността му. Отново ще минава както през стари махали, така и през гори и поляни, включително и през новото велотрасе, направено от общината.


За децата до 14 години ще има по-кратка отсечка, а юношите между 15 и 18 години ще могат да се състезават на половината трасе. 

За информация и въпроси velo.apriltsy@gmail.com


Предварителна програма:
26 май /петък вечер/: 18-22 часа
Раздаване на стартови номера до площада в кв. Острец

27 май /събота/
Провеждане на състезанието – старт от площада в кв. Острец, 10:00 ч.
Вечерта – след 19ч: парти на открито с концерт на група Faded Square и музика от Ostap & Selector Stazz на басейна на Hotel Tihiat kat

29 май /неделя/
Препоръчваме ви да останете в Априлци и да се насладите на района – разходки по горските пътеки, речни вирове, културни и исторически забележителности.

Вижте галерия със снимки от състезанието през 2016!

Цветан Близнаков

Цецо е един от най-запалените шосейни колоездачи. Той използва всяка свободна минута, за да кара из пътищата на България, а през уикенда рядко ще го откриете в София. Голямата му страст са бреветите, като още в първата си година мина всички бреветни дистанции от 200 до 1200 км, а през 2015 изпълни една своя голяма мечта. Той участва в най-популярния бревет в света – Париж-Брест-Париж и в рамките на по-малко от 80 часа измина внушителните 1230 км. Цецо пише статии, с които има една-единствена цел – да запали колкото се може повече хора да карат колело и да осъзнаят, че всеки може да стигне до неговите постижения, нужни са само желание и любов към спорта.

Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори