Байк и рън за Чепън на 28 април, става част от БКЛ

Седмото издание на „Байк и рън за Чепън“ ще се проведе на 28 април край Драгоман, а организаторите се похвалиха, че състезанието по планинско бягане и колоездене се изкачва на ново равнище. Причината е, че надпреварата става част от Българската колоездачна лига и ще дава квалификационни точки за годишното класиране на БКЛ.

Велосъстезанието се разделя на 2 основни категории XCM и Хоби.

В XCM „Рейс Серии“ могат да вземат участие всички желаещи, които са регистрирани към Българска Колоездачна Лига и искат да участват в годишното класиране (при заявка за участие в тази категория, всеки нерегистриран, към момента, участник ще бъде регистриран автоматично). Всеки завършил ще спечели точки, важащи за годишното класиране на БКЛ.Надпреварата в дисциплината ХСМ ще се проведе по правилата на БКЛ

В категория Хоби може участва всеки, който по дадена причина няма желание да се съревновава за спечелване на точки за ранглистата на БКЛ.

За подробна информация за категориите и регистрация в тях желаещите да участват могат да намерят на линк: https://chepan.stenata.com/register/

Дистанциите остават както и досега – маратон (42 км) и полумаратон (21 км) и в двете направления, бягане и колоездене, като категориите при бегачите остават непроменени – мъже и жени на съответните дистанции.

Стартът за всички е пред община Драгоман като състезателите в по-късата дистанция правят една обиколка,а по-издръжливите преминават през още една като цялото трасе е под формата на осморка, което означава, че няма повторение на пейзажите, които следват състезаващите се по пътя към тяхната цел обратно към финала, отново пред Община Драгоман.

И тази година за всички участници е предвиден атрактивен стартов пакет, както и свежи плодове и енергийни вкусотии на старт/финала и подкрепителните пунктове. Предстои да бъдат обявени наградите, които по правило влизат в употреба на активния байкър, бегач и планинар.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори