BIANCHI се връщат отново на българския пазар

Един от най-старите фирми-производители на велосипеди в света Bianchi, основана през 1885г. в Милано отново има представителство в България. Допреди 20 години марката е най-известната у нас, благодарение на качеството на произвежданите си продукти и вниманието, отделено към всеки детайл. Това е причината много от професионалните колоездачи в годините преди промените в България, десетилетия наред да карат колела на марката, а за масовия потребител сдобиването с Bianchi е не по-малко желано от това да получиш разрешение да си купиш автомобил.

След 1989г. и особено покрай Световната икономическа криза марката Bianchi няма качествен дистрибутор у нас и изчезва от полезрението на българина като губи от позициите и името си на нашия пазар, но в световен мащаб не е спирала да съществува и да се доказва. Винаги е произвеждала велосипеди от най-висок клас. Всеки велосипед се сглобява ръчно от един човек, а не на поточна линия, което позволява прецизната му настройка и тестване.

В момента при разработването на велосипедите си Bianchi влагат материали и инженеринг от най-високо ниво, а в топ моделите си за шосе използва материал, разработен за НАСА от американската фирма MSC, която са внедрили технологично и патентовали като Countervail във велосипедите си.

74e

При модела Specialissima, насочен към най-платежоспособните клиенти, освен най-високите технологии, Bianchi използват и специален конфигуратор на цвета, като всеки клиент може да избере сам цветовата комбинация от над 1400 крайни варианта, а шарките, логата, надписите са ръчно изрисувани в Италия.

logo-specialissima

На 26 Май предстои откриване на шоурум в София, като всеки клиент ще има възможност да закупи всеки артикул на фирмата на преференциални цени до края на месеца.

Можете да се запознаете с асортимента на марката в българския сайт на Bianchi или фейсбук страницата.

13128839_1101139669950729_1061223250_o

Цветан Близнаков

Цецо е един от най-запалените шосейни колоездачи. Той използва всяка свободна минута, за да кара из пътищата на България, а през уикенда рядко ще го откриете в София. Голямата му страст са бреветите, като още в първата си година мина всички бреветни дистанции от 200 до 1200 км, а през 2015 изпълни една своя голяма мечта. Той участва в най-популярния бревет в света – Париж-Брест-Париж и в рамките на по-малко от 80 часа измина внушителните 1230 км. Цецо пише статии, с които има една-единствена цел – да запали колкото се може повече хора да карат колело и да осъзнаят, че всеки може да стигне до неговите постижения, нужни са само желание и любов към спорта.

 • Ivan L.

  Къде ще бъде този шоурум?

  • Ж.к. Стрелбище. Ул. Дедеагач 8

 • Dimitar Valkov

  Къде ще е този showroom?

  • Ж.к. Стрелбище. Ул. Дедеагач 8

   Но за повече информация ще научите скоро

   • Dimitar Valkov

    Благодаря за инфото! Отркиването няма да се състои на датата която се описали в публикацията си! Ще чакаме инфо скоро!

Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори