Голям удар по Astana, без Ару на Джирото

Фабио Ару няма да стартира на Giro d’Italia 2017, обявиха от неговия отбор Astana. 26-годишният италианец бе на подиума в родината си през 2014 и 2015, а през тази година бе считан за един от топ фаворитите. Неговите надежди обаче бяха прекършени заради контузия в коляното.

„Много съжалявам и съм разочарован заради това, което се случи: Мечтаех за старта на Джирото в моята Сардиния и се подготвяхме за Джирото от месеци“, сподели Ару в изявление на отбора. „За съжаление, инцидентът се случи и не ми позволява да стартирам в необходимата кондиция и сме принудени да се откажем.“

Ару катастрофира по време на тренировка в Испания на 2 април. Първоначално Ару трябва да се отдаде на пълна почивка за 10 дни, а на 20 април състоянието му ще бъде преценено отново.

Контузията оставя Astana с малко опции за генералното класиране на Джирото, което започва на 5 май. Най-вероятно отборът ще подкрепя 37-годишният Микеле Скарпони, който стана шампион на Giro d’Italia 2011, след като титлата бе отнета от Алберто Контадор.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори