Младокът Баргул изненада всички в 13-тия етап на Вуелтата

21-годишният Лорен Баргул (Argos-Shimano) изненада всички като спечели 13-тия етап на Vuelta a Espana. Талантливият французин направи късна атака в лидерска група от 9 колоездачи и завоюва първата си победа в първото си участие в една от трите големи обиколки през сезона.

На 7 секунди зад победителя завърши група от 7 колоездачи като до второто място стигна Риналдо Ночентини (AG2R La Mondiale) , а тройката допълни Бауке Молема (Belkin).

Основната група завърши с 2:40 минути изоставане като в нея бяха и всички лидери в генералното класиране. Така в него не настъпиха никакви промени и Винченцо Нибали (Astana) продължи да носи червената фланелка на лидер, следван от Николас Роуч (Saxo-Tinkoff) на 31 секунди и Алехандро Валверде (Movistar) на 46 секунди.

10 колоездачи се откъснаха от основната група и бързо стана ясно, че от тях ще бъде определен и победителят в етапа. Няколко километра преди финала Бенат Елориага (Movistar) падна и остана извън сметките. Ночентини, Молема и Жером Копел се отдалечиха с няколко метра пред останалите лидери и изглеждаше, че те ще бъдат в призовата тройка. Баргул обаче изненада всички с мощна атака в последния километър, с която изпревари всичките си конкуренти и достигна до най-голямата победа в досегашната си кариера.

В същото време по-рано през деня Силван Дилие от BMC спечели втория етап в Обиколката на Албърта, след като във финалния спринт победи Серхей Тветцов (Jelly Belly). Тройката допълни водачът в генералното класиране Петер Саган (Cannondale), който увеличи преднината си на 26 секунди пред Роън Денис (Garmin-Sharp) и 28 пред Тобиас Лудвигсон (Argos-Shimano).

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори