Бабата, която изкачи Алп д’Юез 8 пъти за един ден

Лори Хохлин разказва за своя

54-годишната Лори Хохлин от Калифорния, която е баба на три внучета и майка на актрисата Тайлър Хохлин, придоби популярност в света на колоезденето през 2015, когато изкачи своя „Еверест“. Хохлин се впусна в невероятно предизвикателство като за един ден изкачи осем пъти знаменития Алп д’Юез.

Ето какво разказва тя за невероятното изживяване през 2017:

„Бях в Орион, Франция през 2015 с приятел. Бяхме на закуска и казах, че искам да постигна Еверест, да изкача 8848 метра (височината на прочутия връх) на същото изкачване в един ден с моя велосипед. Приятелят ми веднага каза ‘трябва да направиш Алп д’Юез’. Бяхме наоколо само още няколко дни, така че дори нямах време да помисля. Явно ще правя Алп д’Юез! Насочих се натам следващата сутрин!

По случайност, Tour de France минаваше оттам след няколко дни и всички завои вече бяха заети от фенове. Имаше много за гледане. Качих се и пак слязох. Качих се отново. Хората започнаха да ме разпознават. На шестия път получавах ръкопляскания нагоре.

Бях в байк магазина Cycle Huez на върха на изкачването да презаредя след 9 часа, когато започнах да се протърквам от колоездачните ми панталони – те се износваха! Купих си нови още там. Това бе добро оправдание да взема такива, които си отиват с джърсито. След това излязох отново.

Моят GPS часовник издържа само 17 часа. Изведнъж усетих, че вибрира и видях, че остава малко батерия. Бях на осмата и последна обиколка. Ако часовникът ми спреше, това дори нямаше да се брои. Увеличих темпото. На холандския завой хората изпълваха улицата, оставяйки ми буквално една тясна пътечка, по която да карам. Те ми ръкопляскаха и надуваха сирени. Беше толкова готино. Завърших за 15 часа и 36 минути, точно преди полунощ. Бях направила 134,1 мили (215,8 km).

И всъщност не бе огромна болка. За мен беше просто доста дълъг ден, правейки нещо, което обичам. Направих над 200 километра. Понякога си мисля какво щеше да бъде, ако бях започнала с карането на колело, ако бях започнала на 20 или 30. Не съжалявам, заслужаваше си да инвестирам в моите деца през тези години. Но правя чудеса.“

А какъв е съветът за изкачване на Лори? Ако искате да си направите Еверест, изберете постоянно изкачване, но не толкова стръмно, че да ви смаже. За мен правилният баланс е някъде между 7 и 8 процента наклон.

A какво е да изкачиш Алп д’Юез? Вижте във видеото:

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори