Геранс стана шампион на Австралия по шосейно колоездене

Седмица преди старта на сезона в Световния тур по шосейно колоездене, в Буниньонг се проведе състезанието за Австралийския държавен шампионат, което по мнението на специалистите трябваше да бъде най-силното в историята.

Това се потвърди като в шампион се превърна Саймън Геранс (Orica-GreenEdge), а на подиума се качиха още имена като Кадел Евънс (BMC) и Ричи Порт (Team Sky).

Над 20 хиляди фенове на колоезденето бяха заели местата си по дългото 10.1 км трасе, на което 135-имата колоездачи трябваше да направят 18 обиколки.

183.6 километровото състезание започна с опити за отскубване още от самото начало като постепенно се оформи група от 17 колоездачи с преобладаващо присъствие на Orica GreenEdge, които направиха разлика от 3:42 минути пред останалите.

Основната група започна да наваксва пасива, но най-големите в състезанието – Геранс, Порт и Евънс заедно с Камерън Мейър (Orica-GreenEdge) продължиха заедно напред. Порт първи направи атака с оставащи 2 километра, Мейър не издържа, но Геранс и Евънс поддържаха темпото.

500 метра преди финала Геранс направи решаваща атака, която му осигури златния медал, а Евънс успя да пребори Порт за второто място.

„Огромна чест е да бъде коронован като австралийски шампион за следващите 12 месеца и мисля, че дълбочината, която австралийското колоездене има, се показва, когато Ричи Порт и Кадел Евънс стоят до мен на подиума“, заяви победителят. „Не мога да благодаря достатъчно на съотборниците ми в Orica-GreenEdge днес.“

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори