ASO ще опита да спре Крис Фрум от участие в Тура

Организаторите на Tour de France ASO са обявили на Team Sky, че няма да позволят на Крис Фрум да стартира в Тура, който започва в събота.

По правилата на UCI Фрум има право да се състезава, тъй като случаят му с повишена доза салбутамол в кръвта все още не е решен. Само че от ASO са изпратили имейл до британския отбор, в който категорично заявяват, че Фрум не е добре дошъл на Тура.

„Tour de France иска на всяка цена да предотврати да бъде в същата ситуация както бе Giro d’Italia, където финалната победа на Фрум е поставена под въпрос“, споделя в статията си Le Monde.

Факт е, че по правилник ASO има възможност да откаже участие или да изключи състезател или отбор от състезанието, ако присъствието му ще „развали имиджа или репутацията на ASO или състезанието.“

От Sky веднага са обжалвали решението пред Френския олимпийски комитет. Заседанието ще е на 3 юли, а решението трябва да бъде взето ден по-късно.

„Уверени сме, че Крис ще кара Тура, тъй като знаем, че не е направил нищо лошо“, заявиха от Sky.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори