Асеновград – Лясково – Руен – Асеновград

Назаем от hiperturshia.com

Автор на описанието на маршрута: Красимир Великов 

Родопи: Родопите се намира в Южна България, част от Рило-Родопския масив, с площ от 18 000 кв. км. Средната годишна температура на Източните Родопи е 12-13°С. Най-високият връх на Родопите е връх Голям Перелик – 2191 м.От планината извират реките Арда, Въча, Чепинска, Стара река, Върбица. В Родопите се намират Смолянските езера и язовирите: Широка поляна,Доспат, Тошков чарк, Батак, Голям Беглик, Въча, Студен кладенец. В планината се намират Бачковски манастир, Кръстова гора, Татул, Перперикон, пещерите Дяволското гърло, Снежанка, Ягодинска пещера и Ухловица.

Асеновград-Лясково-Руен-Асеновград: „Бърза, чиста и доста технична на няколко места пътека, издържана в най-добрите традиции на района! И ви държи през цялото време нащрек, защото камъняците и падовете идват много изненадващо.Оригиналният трак свършваше в село Руен, но ние го продължихме до Асеновград, като по този начин добавихме още 2-3 километра.“

Ниво: до Лясково можете да се качите по асфалта, или по няколкото западни черни пътища, т.е. бързо и лесно. Спускането изисква поне средни умения, за да останете удовлетворени.

Дължина: 6.90 км Денивелация: изкачване-8м., спускане-546м.

лясково

лясково профил

GPS: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=tckdxqnmweinjfzr

За още интересни маршрути във Витоша и други планини, посетете http://www.hiperturshia.com/pismena-Routes+in+Bulgaria-29.html  или прочетете другите ни статии в секция „Маршрути“.

* „ВЕЛОКАФЕ БГ“ ООД не носи отговорност за съдържанието, точността и коректността на описанието, gps-следата и състоянието на маршрута. Съветваме колоездачите да не надценяват уменията си и да избират подходящи за нивото им пътеки в планината. Ако имате някакви корекции или забележки по отношение на маршрута, нашишете го като коментар под статията или ни пишете на info@velocafe.bg

Деница Дянкова
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори