Изкачване с фетбайк на най-суровия връх в САЩ (видео)

Автомобилният път към връх Уошингтън (1916 м.) в САЩ определено е магнит за туристите в северния континент. Върхът е страхотно предизвикателство за всеки любител на планината, както поради релефа си, така и поради непредсказуемия си климат. До скоро никой не се бе осмелявал да предприеме зимно изкачване на пътя до върха с велосипед.

Професионалният колоездач Тим Джонсън, който се състезава в колокроса, обаче успя да се изкачи с фетбайка си на 1916 м.н.в. при наклон от 14 процента, за един час, четиридесет и пет минути и 48 секунди (01:45:48). За целта той е използвал на най-новите достижения на велосипедните инженери. 

Широчината на гумите и грайферите на фетбайка на Джонсън са направили възможно преодоляването на трудния маршрут, съставен основно от неравни пътища, заледени участъци и много, много вятър. До скоро пътят към върха беше известен с рекорда си за най-висока скорост на вятъра, измервана на земята – 371.75 км./ч.

А ето и малко цифри към рекорда: температурата в най-студените моменти е била -29 градуса, а скоростта на вятъра е била около 80 км/ч. Още подробности за подвига на Джонсън вижте във видеото! 

Credist: REDBULL 

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори