Ланс Армстронг върна бронзовия си медал от Сидни 2000

Ланс Армстронг обяви в Туитър, че е върнал своя бронзов медал от Олимпиадата през 2000 година на Американския Олимпийски комитет.

Както е известно, американецът бе наказан, а всичките му резултати след 1998-а анулирани, след като американската антидопингова агенция установи, че Армстронг е използвал допинг през цялата си кариера.

Международният олимпийски комитет лиши Армстронг от медала му през януари, но в понеделник разкри, че той все още не е върнал отличието.

„Бронзът от 2000 е обратно в притежание на Американския олимпийски комитет и в най-скоро време ще бъде в Швейцария“, написа Армстронг като прикачи и снимка на медала.

Патрик Сандуски от USOC потвърди казаното от скандалния колоездач: „Мога да потвърдя, че Американският олимпийски комитет получи бронзовия медал, спечелен от Ланс Армстронг на Олимпийските игри в Сидни 2000.“

На Игрите в Сидни Армстронг завърши трети в състезанието по часовник след Вячислав Екимов и Ян Улрих, но Международния комитет отказа да връчи неговия медал на четвъртия Абрахам Олана от Испания.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори