Арестуваха за кражба шампион от Vuelta a Espana

Айтор Гонсалес, шампион във Vuelta a Espana 2002, бе арестуван заради кражба от магазин за мобилни телефони в Аликанте, Испания.

41-годишният бивш колоездач бе арестуван във вторник сутрин „до имота, в който прозорецът тъкмо е бил счупен“, информира diarioinformacion.com.

Гонсалес твърди, че не е замесен и хвърли вината върху „човека, който го е съпровождал, когото е срещнал предишната нощ, докато са купонясвали.“ Според него именно този човек е счупил витрината и е влязъл в магазина.

Гонсалес имаше кратка, но определено впечатляваща кариера в колоезденето. Той стана професионалист през 1998 година, а през 1999 вече бе част от отбора на Kelme. Той се оттегли от спорта през 2005, но до този момент вече бе спечелил генералното класиране на Vuelta a Espana 2012, три етапа от Вуелтата, както и три етапа на Giro d’Italia и един на Tour de France.

Оттеглянето на Гонсалес през януари 2006 дойде в следствие на двугодишно наказание за употреба на допинг. На два пъти испанецът даде положителни проби за „метилтестостеронов метаболит“, който според него се е съдържал в замърсени хранителни добавки.

Оттогава обаче Гонсалес продължава да влиза в медийното пространство само с негативни новини като всъщност това е четвъртият път, в който е арестуван.

Първият случай бе през 2007, когато колоездачът бе хванат да кара под влияние на алкохол и кокаин. Година по-късно бе арестуван затова, че е платил на трима души да пребият човек, който му дължи пари. През 2011 пък последва арест за банкова измама.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори