Ники Михайлов с добро представяне във втория етап на Обиколката на Норвегия

Николай Михайлов (CCC Sprandi Polkowice) бе в центъра на вниманието в голяма част от втория етап на Арктическата Обиколка на Норвегия.

Държавният шампион презентира по най-добрия възможен начин новата си фланелка на български първенец като бе в откъсналата се група на етапа, излъчван пряко по Евроспорт.

Михайлов опита да попадне в откъснала се група още в първия етап, когато това не се случи. Днес обаче Ники постигна целта си и заедно с още петима колоездачи оформи лидерска група.

Българинът действаше активно за благото на бегълците, а авансът им достигна до три минути.

Последните 32 километра на етапа премина в обиколки около военната база Бардюфос, включително и по летището на базата. При първото навлизане на аерогарата авансът на Михайлов и компания бе 1:40 минути.

Българинът бе прихванат при оставащи 16 км, а последните бегълци получиха същата съдба малко след това.

Както се очакваше, етапът бе решен от финален спринт, в който най-бърз бе Александър Кристоф (Katusha-Alpecin). Той изпревари Уго Хофстатер (Cofidis) и Андреа Паскилон (Wanty-Groupe Gobert).

След прихващането си Михайлов запази сили за следващите етапи и финишира на 5:29 минути след победителя.

Снимка: Mario Stiehl

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори