Анево – Калето

Назаем от hiperturshia.com

Автор на описанието на маршрута: Красимир Великов 

Стара планина: разделя България на Северна и Южна. На запад се простира до реките Търговишки Тимок и Височица, а на изток, при нос Емине достига до Черно море. Най-високият връх на Стара планина е връх е Ботев – 2376 м. От планината извират реките Лом, Огоста, Янтра, Русенски Лом, Камчия.

Анево – Калето: “ Едно кратко, но изключително красиво и трудно за каране полудневно начинание. Районът е прелест! Освен това е в непосредствена близост до DH трасето над Сопот и спокойно може да се комбинира за еднодневно каране.Този маршрут съчетава в себе си трудно и стръмно качване, опасно скално преминаване, невъзможност за пълноценно каране по площадката на руините.
Спускането трае няколко минути, но изисква пълна концентрация и минимум средни умения. „

Ниво: труден, към много труден терен, поради камъните и стръмните пропасти.

Дължина: 5,04 км. Денивелация: изкачване- 416 м, спускане- 21 м

анево-кранево  трасе

анево-кранево  профилGPS:  http://www.gpsies.com/map.do?fileId=vqgwzoeliujzyela

За още интересни маршрути във Витоша и други планини, посетете http://www.hiperturshia.com/pismena-Routes+in+Bulgaria-29.html  или прочетете другите ни статии в секция „Маршрути“.

* „ВЕЛОКАФЕ БГ“ ООД не носи отговорност за съдържанието, точността и коректността на описанието, gps-следата и състоянието на маршрута. Съветваме колоездачите да не надценяват уменията си и да избират подходящи за нивото им пътеки в планината. Ако имате някакви корекции или забележки по отношение на маршрута, нашишете го като коментар под статията или ни пишете на info@velocafe.bg

Гост автор
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори