Анди Шлек се оттегли от колоезденето

Andi Schleck

29-годишният Анди Шлем официално обяви оттеглянето си от професионалното колоездене, а причината са увреждания на хрущяла на дясното коляно, които продължават да го измъчват.

Победителят от Tour de France 2010 потвърди новината на пресконференция в родината си Люксембург, на която реши да сложи край на спекулациите за бъдещето си.

Настоящият договор на Шлек с Trek изтича в края на годината, а в момента той е без отбор за 2015-а, но всичко това е без значение, тъй като невъзстановеното му коляно го принуждава да сложи край на кариерата си преждевременно след катастрофата по време на Тура, която се оказа фатална.

„Сега трябва да потвърдя спекулациите. През 2015-а вече няма да съм професионален колоездач, от което ме боли много, но нямах право на решение. То бе взето от мен при катастрофата ми на Тура във Великобритания“, сподели Шлек пред медиите. „Мога да карам между 3 и 4 часа, но когато стане тежко на изкачване, коляното ми се подува. Отидох при лекарите и те ми казаха, че няма какво да направят.“

„Връзките са добре, те са излекувани, но нямам почти никакъв хрущял под капачката на коляното.“

Шлек напуска колоездачния свят с триумфа в Tour de France 2010, Лиеж-Бастоан-Лиеж през 2009, три етапни успеха на Тура и второ място на Giro d’Italia 2007.

Неговият брат Франк обаче продължава да се състезава като през септември подписа нов двугодишен договор с Trek

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори