Впечатляваща победа за Валгрен, изпревари всички големи в Amstel Gold

Михаел Валгрен (Astana) спечели победата в класиката Amstel Gold в неделя. Датчанинът изпревари Роман Кройцигер (Mitchelton-Scott) във финалния спринт между двамата. Енрико Гаспарото (Bahrain-Merida) остана трети, след като не успя да издържи на темпото на първите двама. Световният шампион Петер Саган (Bora-Hansgrohe) пък спечели спринта за четвъртото място.

За Валгрен това е втора голяма еднодневна победа след тази в Omloop Het Nieuwsblad през февруари, а тя отново дойде, след като Astana се възползва от численото си предимство в лидерската група.

Алехандро Валверде (Movistar) атакува по Гюлхемерберг, предпоследното изкачване за деня. Оформи се група от осем колоездачи, плюс няколко останали от първоначалната откъснала се група. А Astana бе единственият отбор с двама колоездачи като освен Валгрен, в нея бе Якоб Фулсанг.

Фулсанг атакува многократно, за да постави под напрежение Валверде и останалите големи имена в лидерската група, сред които бяха Саган, Жулиан Алафилип, Тим Веленс, Кройцигер и Гаспарото.

При оставащи 5 километра и по финалното изкачване на Бемелеберг, Валгрен направи своята първа атака, но тя бе прихваната от Веленс и Саган. Само че при втория опит на Валгрен при 2,5 км преди финала, отговор нямаше.

Саган бе в челото на групата, но докато Кройцигер започна преследване, словакът остана с Валверде и Алафилип. Гаспарото също се включи в преследването.

Валгрен и Кройцигер обаче вече бяха доста напред и бързо стана ясно, че те ще определят победителя. Кройцигер тръгна първи мощно, но Валгрен отговори и победи убедително.

Саган поведе групата за четвъртото място, следван от Валверде, Веленс и Алафилип.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори