Страхотната пролет на Филип Жилбер продължава

Белгиецът спечели и Амстел Голд

Филип Жилбер (Quick-Step Floors) продължава изключителното си представяне през пролетта с победа в едно страхотно издание на класиката Амстел Голд.

Премахването на Кауберг като последно изкачване в надпреварата бе много дискутирано, но в крайна сметка се оказа правилно решение.

Жилбер бе спечелил Обиколката на Фландрия само 2 седмици по-рано, но бе решен да пробва силите си и тук. 40 километра преди финала той оформи елитна лидерска група по Круисберг.

Михал Квятковски (Sky) първоначално не бе в групата от 8, но бившият световен шампион се появи в челото 10 км по-късно, а той и Жилбер се оказаха най-свежи по последното изкачване за деня.

Квятковски единствен в групата имаше съотборник в лицето на Серхио Енао, но никой не успя да продължи с белгиеца и поляка, когато решиха да атакуват в последните 5 километра. Те набързо оформиха аванс и стана ясно, че победата ще се реши помежду им.

Квятковски атакува първи и в един момент изглеждаше, че е сторил достатъчно за победата. Силният насрещен вятър и ранното тръгване обаче му изиграха шега и в последните метри Жилбер успя да ускори и да го изпревари.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори