Филип Жилбер спечели Амстел Голд Рейс за трети път

 

Филип Жилбер (BMC) спечели Амстел Голд Рейс за трети път в своята кариера. Бившият световен шампион мина пръв през финалната линия, следван от Йеле Ванендерт (Lotto Belisol) и Саймън Геранс (Orica-GreenEdge).

„Това бе особено емоционална победа за мен”, сподели Жилбер след състезанието. „Съпругата ми и моите деца бяха тук за първи път от 2 години. Така че да спечеля ще бъде нещо специално, което никога няма да забравя. Мечтаех за това.”

По време на последното леко изкачване, около 3 км преди финала, Жилбер направи великолепна атака, която се оказа победна. Няколко, сред които Ванендерт и Геранс, се отскубнаха от групата, за да отговорят на Жилбер, но не бяха в състояние да затворят аванса на белгиеца и борбата бе единствено за второто място.

Атаката ан Жилбер дойде, след като основната група настигна откъсналите се колоездачи. Неговият съотборник Самуел Санчес свърши перфектна работа по извеждането му с атака на Кауберг, с която принуди Orica-GreenEdge да го настига. Този ход изведе напред Геранс и Валверде, но Жилбер бе този, който с мощен спринт отляво на пътя остави всички с празни ръце.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори