Амбарица

Назаем от hiperturshia.com

Автор на описанието на маршрута: Красимир Великов

Стара планина: разделя България на Северна и Южна. На запад се простира до реките Търговишки Тимок и Височица, а на изток, при нос Емине достига до Черно море. Най-високият връх на Стара планина е връх е Ботев – 2376 м. От планината извират реките Лом, Огоста, Янтра, Русенски Лом, Камчия.

Амбарица: “ Началото е от Беклемето, като последователно се преминава през х. Дерменка и х. Добрила. Следва финалния напън до върха. Спускането е близо 11 км!
След известно билно каране по подсичащата от север пътека, се отклонявате към х. Амбарица и след това започва истинския екшън. Между 27-30 км. попадате в една гора, която ще ви предложи невероятна FR-пътека! Ако не сте в подходяща форма, имате опцията да продължите от Папратлива поляна по черния път.

Ниво: труден, към много труден. Има доста каране, катерене, бутане и носене.

Дължина: 47,25 км. Денивелация: изкачване- 1,196 м.; спускане- 2,369м.

Анбарица  трасе

Амбарица профил

GPS: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=zoalokxhuyojcljf

За още интересни маршрути във Витоша и други планини, посетете http://www.hiperturshia.com/pismena-Routes+in+Bulgaria-29.html или прочетете другите ни статии в секция „Маршрути“.

* „ВЕЛОКАФЕ БГ“ ООД не носи отговорност за съдържанието, точността и коректността на описанието, gps-следата и състоянието на маршрута. Съветваме колоездачите да не надценяват уменията си и да избират подходящи за нивото им пътеки в планината. Ако имате някакви корекции или забележки по отношение на маршрута, нашишете го като коментар под статията или ни пишете на info@velocafe.bg

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори