Алонсо ще вкарва техническия прогрес на Формула 1 в колоезденето

 

Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо разкри малко повече за създаването на своя колоездачен отбор, като обеща, че ще взаимства практики от Формула 1, за да помогне на своя тим да бъде на върха в професионалното колоездене.

Алонсо даде интервю за френския вестник „L’Equipe“, в което коментира подробности около създаването на неговия отбор.

„40 души ще работят върху този проект и аз искам това да са хора, на които мога да се доверя. Ще включа и хора, с които съм работил и преди – някои от Бенетон, някои от Рено и някои от Ферари. Искам да създам отбор от хора, които работят със страст“, сподели испанецът.

Алонсо не показа съжаление за пропадането на сделката с „Euskaltel-Euskadi“ , защото според него така ще има достатъчно време да създаде отбор по своите критерии, който да се включи в състезанията пред 2015 година.

„Имаме желание да използваме техническия прогрес на Формула 1 и тук“, добави двукратният шампион във престижното състезание. „Телеметрията, например, отваря много възможности. Въпреки всичко, това ще е много трудно, защото колоезденето вече е много развит технологично спорт. Това прави почти невъзможно да се направи разлика между отборите. Ние смятаме да работим върху малките неща и затова са ни нужни най-добрите технологии.“

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори