Фернандо Алонсо иска да направи звезден отбор със Саган и Родригес

 

Звездата от Формула 1 Фернандо Алонсо ще стартира своя колоездачен отбор през сезон 2015, а по всичко изглежда, че испанецът има големи амбиции.

Презентацията на новия отбор ще бъде по време на първия почивен ден на Тур дьо Франс 2014, а повече от година преди първия старт на тима, плановете текат с пълна сила.

Кико Гарсия, който ще бъде отборен мениджър, разкри, че вече се правят планове за състезателите, а според информация от Италия, той ще включва звезди като Петер Саган (Cannondale) и Хоаким Родригес (Katusha).

„На интересен списък от колоездачи ще изтекат договорите. За щастие, различно е от този сезон, когато почти нямаше свободни колоездачи“, обясни Гарсия.

В последно време Алонсо е канил Саган и Родригес на редица ВИП събития, а според информациите това далеч не е случайност. Словакът и испанецът, както и дългогодишният приятел на Алонсо Самуел Санчес са в челото на потенциалните попълнения.

Санчес се надяваше Алонсо да осъществи първоначалния си план, да купи отбора на Euskaltel-Euskadi, за който Санчес се състезаваше. Сделката обаче пропадна, отборът преустанови дейност, а бъдещето на Санчес за 2014-та е неясно. Саган и Родригес продължават с досегашните си отбори и през следващия сезон, но са свободни за 2015 година.

След световното първенство, Саган и Родригес прекараха ден на пистата на Ферари Маранело с Алонсо и покараха Ferrari F12berlinetta. Явно това доста е впечатлило Саган, който според италианската преса вече отказва оферти и очаква предложението на Алонсо.

Всичко ще стане ясно през пролетта, когато Алонсо ще подпише договор със спонсори и ще бъде ясен бюджетът на отбора.

„Фернандо е борец и победител, знам, че неговото намерение е да направи велик отбор и да бъде най-добрият. Как? Стъпка по стъпка, с работа и човечност. Дали това означава, че той ще подпише с едно или две големи имена през първата година? Не знам, но идеята е да направи амбициозен и голям проект“, допълни Гарсия.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори