Състезание „Улична котка“ в София!

Преди време ви разказахме за вълнуващите състезания, наречени „Улична котка“ (Ally Cat Race), в които велосипедисти с фикси-та се състезават в бясно темпо в градски условия като преминават през определени контролни пунктове. Целта е да наподобява работата на велосипедните куриери, от които всъщност се заражда идеята за този вид вело състезания.

Повече за състезанията „Улична котка“ вижте ТУК!

Отдавна се чудехме кога ли и в България ще станем свидетели на това зрелище, а отговорът е – съвсем скоро! Останахме приятно изненадани, когато разбрахме, че двама любители на карането на фикси, организират състезание „Улична котка“ в София на 13 септември.

Стартът е на НДК пред лятно кино One More в 19 часа, входът е символичен – 2 лева, а разрешените колела – 700c wheel: фикси, сингъл спийд, състезателни и ретро. Участниците трябва да са над 18 години и сами носят отговорност, тъй като състезанието е нелегално.

Трасето остава в тайна, както е при този вид надпревари. Единствено се знае, че ще има 5 контролни пункта. Във Фейсбук вече близо 50 души са заявили, че ще участват, а предварително записване няма, така че всеки може да се включи при желание.

Вижте още информация в събитието за състезанието във Фейсбук!

Вижте промо видео за състезанието!

За загрявка – видеото Fix my day, което е дело на организаторите на състезанието!

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори