Впечатляващ байк симулатор пренася колоезденето вкъщи

Няма нищо по-хубаво от това да караш велосипеда си навън, сред природата и с приятели. Факт е обаче, че през зимата и като цяло при лоши атмосферни условия, велосипедистите по улиците са много по-малко. И докато ние напълно подкрепяме карането навън, няма как да не ви информираме за този байк симулатор, който определено може да се окаже любимо занимание на много от вас, особено в студените и дъждовни дни, в които не ви се излиза от вкъщи.

За какво става въпрос? Въпросният симулатор бе представен наскоро в Лас Вегас от норвежката технологична компания Activetainment. На пръв поглед той прилича на велотренажор, но е много повече от това.

activetainment 4

Съоражението има подвижно кормило и жироскоп, който представлява движещо се колело, което има ефект върху баланса на симулатора. На практика устройството пресъздава истинското усещане от каране на велосипед, а ако не сте убедени може да видите видеото под текста.

Симулаторът автоматично сменя наклона в зависимост от виртуалната пътека, по която карате като по това се определя и съпротивлението на педалите.

activetainment 12

Виртуалното преживяване е допълнено от 14-инчов тъчскрийн екран, който показва 3D-анимирани визуализации на трасе, по което карате. Освен това системата има мултиплейър, така че да можете да карате с приятели, ако и те са се сдобили с байк симулатора.

activetainment 33

Симулаторът разполага с различни трасета, така че с него ще можете да карате както из планински пътеки, така и по шосе, а и на писта.

wolvq4bvzkwwp9sfbr7i

Концепцията определено е интересна, но все още не се споменава каква ще бъде нейната цена и кога ще бъде пусната в продажба.

А вие бихте ли използвали такъв байк симулатор?

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори