Валверде спечели Обиколката на Абу Даби с успех във финалния етап

Алехандро Валверде (Movistar) спечели победния етап, а с това и генералното класиране в Обиколката на Абу Даби. Испанецът успя да се справи с Мигел Анхел Лопес (Astana) в края на финалното изкачване, след като преди това двамата успяха да изтърсят своите съперници.

Лидерът преди последния етап Роън Денис (BMC) се провали на изкачването и остана на 1:42 минути зад Валверде. В генералното класиране зад испанеца останаха Вилко Келдерман (Sunweb) и Лопес. Всичко трябваше да се реши във финалното изкачване като в него най-активни бяха Movistar и Astana.

Откъсналата група за деня пък успя да натрупа аванс от над 10 минути, но още по ранните етапи на изкачването авансът им бе стопен на две минути.

Лоусън Крадък и Андре Грайпел до последно опитваха да запазят аванса си пред пелотона, но нямаха шанс. В предни позиции Давиде Формоло, Келдерман, Лопес, Валверде, Рафал Майка, Жулиен Алафилип и Никлас Ег обединиха сили, но при оставащи 4 километра, Лопес атакува преди Валверде да се присъедини към него. Въпреки няколко контраатаки, двамата лидери вече нямаха настигане, а Валверде демонстрира и голямата си класа в битката помежду им.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори