Гуардини спечели първия етап в жегата на Абу Даби

Андреа Гуардини (Astana) спечели първия етап на първото издание на Обиколката на Абу Даби.

Състезанието събра звезден състав от колоездачи и включва 4 етапа, 3 от които предназначени за спринтьорите. Първият бе именно такъв, а във финалния спринт Гуардини успя да мине покрай световния шампион Петер Саган (Tinkoff-Saxo), за да завърши пред Том Боонен (Etixx-QuickStep) и съотборникът на Саган Даниеле Бенати.

Адската жега в Абу Даби принуди организаторите да съкратят етапа с 14.5km, а любопитен факт бе, че колоездачите имаха да се справят единствено с един завой на 500 метра от финала след повече от 50 километра прави пътища. Саган започна спринта, но изглеждаше, че по-скоро извежда Бенати вместо сам да гони успеха.

Бенати се отскубна отдясно на Саган, но отляво тръгна Гуардини, оставяйки всички зад себе си за своята трета победа за сезона.

Стартът на състезанието бе доста бавен, а група от шестима колоездачи успя да се откъсне от пелотона. Те успяха да стигнат до аванс от над 4 минути, но горещината взе своя данък. Единствено Франсиско Мансебо (Skydive Dubai) остана в челото, след което съотборникът му Рафаа Чтиоуи се притече на помощ. Силите на Мансебо обаче бяха свършили и Чтиоу продължи напред сам. В един момент изглеждаше, че той може и да спечели състезанието, но в крайна сметка всичко се разви по план.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори